Zoutlamp babykamer

Wat is een zoutlamp? En hoe werkt het?

Zoutlampen worden gemaakt van het zout dat wordt gewonnen uit de Himalaya gebergte. Zoutlampen hebben veel voordelen. Ze geven niet alleen een warmte, zachte gloed af, maar ze hebben ook veel voordelen. Ze verlichten niet alleen een kamer, maar helpen ook om de lucht te zuiveren, allergieën te verzachten en verlichting te bieden aan astmapatiënten met ademhalingsproblemen. In deze blog ga ik in op de voordelen  van een Himalaya zoutlamp en waarom elke babykamer een zoutlamp verdient.

Verbetert de luchtkwaliteit 

Een Himalaya zoutlamp zuivert de ruimte en verwijdert negatieve ionen. Dit bevordert de gezondheid.  Ionen zijn verbindingen die een elektrische lading dragen. Wanneer er een onbalans is in het aantal protonen en elektronen, wordt er een lading opgebouwd wat statische elektriciteit wordt genoemd. Een voordeel van een zoutlamp in je kamer is dat het de effecten van elektromagnetische straling neutraliseert. Positieve ionen die vrijkomen uit uw elektronische apparaten zoals wasmachine, televisie, lampen worden opgelost door de negatieve ionen die vrijkomen uit een zoutlamp. Het helpt dus goed om de luchtkwaliteit in uw kamer te verbeteren, waardoor u zich fris en helder voelt.

 

Verbetert de stemming 

Zoutlampen zorgen voor een goede stemming in de kamer. Positieve ionen die vrijkomen als gevolg van elektromagnetische straling kunnen je kansen op (seizoens)depressie vergroten. Met behulp van een zoutlamp in de kamer komen er negatieve ionen vrij die het effect neutraliseren en de omgeving in je kamer positief maken. Als je last hebt van depressies zal het je humeur verbeteren en je positiviteit vergroten.

 

Verbetert de slaap

Als je lijdt aan slapeloosheid of heb je moeite om in slaap te komen helpen zoutlampen hier goed bij. Hoe werkt het precies? Studies tonen aan dat de positieve ionen die vrijkomen in de lucht de toevoer van zuurstof naar de hersenen blokkeren, waardoor een onregelmatig slaappatroon ontstaat. Zoutlampen neutraliseren de lucht door middel van negatieve ionen, waardoor slaapproblemen afnemen. Daarnaast geven de lampen ook een rustgevend licht wat een kalmerend effect heeft.

 

Het helpt bij luchtwegklachten

Zoutlampen helpen astmapatiënten bij het ademen. De negatieve ionen die een zoutlamp uitscheidt zorgen ervoor dat vervuilde deeltjes die je longen kunnen verstoppen, irritatie en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken geneutraliseerd worden. 

 

Het vermindert allergieën 

Als je gevoelig bent voor allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts dan kan een zoutlamp je verlichting bieden. Zoutlampen helpen bij het filteren van schimmel, meeldauw, stof en huidschilfers van huisdieren.

 

Het vermindert stress

Het voordeel van een Himalaya zoutlamp in je kamer is dat deze een zachte gloed geeft in oranje en roze tinten. Deze zachte kleuren zirgen ervoor dat stressgerelateerde klachten worden vermindert. 

 

Het verhoogd het energieniveau
Het is bewezen dat negatieve ionen zorgen voor zuurstof en bloedtoevoer naar de hersenen. Een ander groot voordeel van zoutlampen is dat het de concentratie helpt verbeteren door de toename van de bloedtoevoer naar de hersenen. De negatieve ionen die vrijkomen uit de zoutlamp helpen het energieniveau te verhogen. Het geeft hetzelfde effect van hoe je je voelt na een tijdje in de natuur te zijn geweest.

Ook interesse in een zoutlamp? Neem dan gauw een kijkje in ons assortiment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Categorieën