Barnsteenketting bij doorkomende tanden

Wat is barnsteen en hoe werkt het?

Wat is barnsteen en hoe werkt het? Waarom zijn barnsteensieraden zo goed tegen doorkomende tanden?
In deze blog leg ik dit graag voor jullie uit. 

 

Wat is Baltische barnsteen?

Baltisch barnsteen is een natuurlijk gefossiliseerd boomhars dat meer dan 40 miljoen jaar geleden in het Oostzeegebied is ontstaan. Waarom wordt Baltische barnsteen zo veel gebruikt? In zijn samenstelling heeft barnsteen een stof – of ingrediënt – genaamd barnsteenzuur. Baltische barnsteen bevat 3% tot 8% barnsteenzuur, de voorloper van acetylsalicylzuur, ook wel bekend als één van de actieve ingrediënten in aspirine. Het wordt veel gebruikt in de moderne geneeskunde. Veel mensen zijn zich niet bewust van de ongelooflijke invloed die barnsteenzuur op ons lichaam heeft. Barnsteenzuur werd in 1886 geanalyseerd door de pionier van de moderne bacteriologie, Nobelprijswinnaar Robert Koch, die de positieve invloed ervan bevestigde en ontdekte dat er geen risico bestaat op de accumulatie van overtollige hoeveelheden barnsteenzuur in het menselijk organisme, zelfs niet na inbreng van aanzienlijke hoeveelheden in het lichaam. 

De Eridanos vervoerde barnsteen naar zijn monding in de zuidelijke Oostzee.

 

Baltische barnsteen wordt beschouwd als de beste variëteit van barnsteen. Het komt onregelmatig voor als ronde knobbeltjes, druppels, korrels en stalactieten. Het heeft meestal een gele, honingachtige kleur, maar kan in vele tinten voorkomen, van lichtgeel tot donkerbruin. Witte stukken met een gelige of benige tint zijn zeldzaam, en roodachtige, blauwachtige en groenachtig getinte stukken zijn zeer zeldzaam. Sommige stukken Baltisch barnsteen zijn transparant en helder, andere zijn troebel en ondoorzichtig.

Hoe werkt het? 
Wanneer de barnsteen door de huid wordt opgewarmd, komt een minuscule hoeveelheid van de genezende en ontstekingsremmende eigenschappen (barnsteenzuur) vrij en wordt door de huid opgenomen waarna het in de bloedbaan terechtkomt. Amber is dus een volledig natuurlijk product dat als pijnstiller werkt. Baltisch barnsteen kan ook helpen het immuunsysteem van uw lichaam te verbeteren. Barnsteen maakt vrolijk en heeft een sterke beschermende en reinigende werking. Voor baby’s is het ideaal voor als ze doorkomende tandjes krijgen. Volwassenen kunnen ook profiteren van de kalmerende eigenschappen wanneer je veel last van stress, angst of vermoeidheid hebt. Barnsteenzuur is ook rijk aan antioxidanten, wat één van de redenen is waarom sommige huidverzorgingsproducten barnsteenzuur bevatten, omdat het de schadelijke effecten van vrije radicalen bestrijdt. Het zuur activeert ook de aanmaak van eiwitten, wat uitdroging van de huid voorkomt en hyperpigmentatie tegengaat. Zwangere vrouwen kunnen het ook dragen ook gebruiken om de stress die gepaard gaat met zwangerschap te verlichten zonder zichzelf of hun ongeboren kind te schaden. 

Neem gauw een kijkje op onze site om de hele collectie aan barnsteensieraden te bekijken.

 

Dit is wat barnsteen voor jou en je kind kan betekenen
Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Categorieën