Lovelle Naturelle Duurzame producten baby en kind biologisch wollen kleding wolzijde

Wat zijn de voordelen van wollen en wolzijde kleertjes?

 

In deze blog leg ik jullie uit wat de voordelen zijn van wollen of wolzijde babykleding. Waarom zou je hiervoor kiezen?

 

Het is warm

Wol houdt je kindje warm. Met wol is het niet nodig om meerdere lagen katoen en synthetische stoffen te dragen, waardoor ze geen ruimte hebben om te bewegen en te spelen. Uw kleintjes uitrusten met een wollen basislaag direct op de huid is de belangrijkste stap om ze optimaal te laten profiteren van de uitzonderlijke verwarmende eigenschappen. Veel mensen denken dat wol jeukt en kriebelt. De wol van merinoschapen staat bekend om zijn zachtheid, dus is het ideaal voor de gevoelige huid van baby’s. Op extra koude dagen kan een tweede, dikkere laag worden gebruikt om maximale warmte vast te houden. Dit voelt heel comfortabel, omdat wol blíjft ademen.

Het reguleert warmte

Uw baby blijft warm en comfortabel wanneer hij wollen kleding draagt. Wol is niet alleen geschikt voor ijskoude winterdagen. Het is van nature een warmteregulerende stof, wat betekent dat u dit onder alle weersomstandigheden kunt dragen en het comfortabel blijft aanvoelen. Wol heeft isolerende eigenschappen en houdt je lichaamswarmte constant. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Het laat de huid op natuurlijke wijze ademen en voorkomt zweten. Dit is vooral handig voor baby’s die niet goed weten hoe ze de warmte moeten reguleren. Dit is een van de redenen waarom wol wordt aanbevolen voor baby’s, omdat ze zich niet kunnen uitdrukken of ze het te koud of te warm hebben. 

Het reguleert vocht

Op koude en regenachtige dagen wordt u normaal gesproken nat en op warme dagen kunt u zweten. Het goede aan het dragen van wol is dat het materiaal vocht kan opnemen en je tegelijkertijd droog en comfortabel laat voelen. In veel omringende landen weten ze al veel over de voordelen van wol. Bijvoorbeeld dat als kinderen gezond willen blijven als ze buiten zijn, ze wol moeten dragen. Katoen moet worden vermeden, want als het vochtig is, blijft het aan het lichaam kleven als een koud en zwaar laken.

Het is waterbestendig

Wat als de weersvoorspelling lichte regen vereist? Dan kun je profiteren van een ander voordeel van merinowol, namelijk dat het een waterafstotende werking heeft. Met andere woorden, je kunt de regendruppels van je trui wrijven, voordat het water de kans krijgt om in de wol te trekken. Merinowol kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, voordat het nat aan begint te voelen.

Het heeft een zelfreinigende werking

De stof is aanzienlijk vlekbestendig, wat merinokleding vooral handig maakt voor peuters. Zie mijn blog over hoe wol het beste te reinigen is voor meer informatie.

Het is geurbestendig

Een andere opmerkelijke kwaliteit van wol is dat het geurafstotend is.  Zelfs als je het meerdere keren draagt, voelt het nog steeds schoon en fris aan. Je hoeft het alleen maar even uit te hangen en het ruikt weer heerlijk fris. Zie mijn blog over hoe wol het beste te reinigen is voor meer informatie.

Het is vlamvertragend

Als het om onze kinderen gaat heeft veiligheid onze hoogste prioriteit. In tegenstelling tot veel synthetische stoffen is merinowol van nature vlamvertragend en smelt het niet bij blootstelling aan vuur.

Het heeft stretch en is strijkvrij

De merinovezel heeft een natuurlijke rek en hoeft niet te worden gestreken. Met andere woorden, merinokleding gaat lang mee zonder dat het snel scheuren en slijtage te vertoont. Hierdoor is het uitermate beschikt om wollen kledingstukken door te geven van of naar broer of zus als ze eruit groeien. Zelfs de tweedehands (derde-, vierdehands etc.) wolletjes zijn op de markt erg in trek!

Het biedt een natuurlijke bescherming tegen de zon

Onze huid wordt in de buitenlucht constant blootgesteld aan UV-licht, zelfs als we kleding dragen. Merinowol biedt echter een goede bescherming tegen de zon in vergelijking met andere stoffen, wat vooral gunstig is voor de gevoelige babyhuid. Hiervoor hoef je minder gebruik te maken van zonnebrandcrèmes.

Het is eenvoudig te verzorgen

De meeste wollen producten zijn wasmachinebestendig. Echter is wassen niet vaak nodig. Hang ze gewoon even buiten. Geuren en zweet verdampen en bacteriën zullen zich niet aan het schilferige oppervlak van merinovezels te blijven hechten. Zie mijn blog over hoe wol het beste te reinigen is voor meer informatie.

Het is duurzaam

Zorgen voor de toekomst van onze kinderen betekent ook zorgen voor de planeet. Wanneer u voor wol kiest is dit een milieuvriendelijke keuze. Dit omdat het een recyclebare en biologisch afbreekbare natuurlijke vezel is.

Kortom, er zijn zoveel voordelen van wol! Het is jammer dat er in ons land nog relatief weinig over bekend is, al is dit wel in opmars!

Bronnen:

Hoe was je wollen en wolzijde kleding?
Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Categorieën