Barnsteen ketting baby's

Waarom is een barnsteenketting goed voor baby’s?

Het is zoveel meer dan alleen een sieraad! Deze sieraden hebben de mooie eigenschap dat ze een helende werking hebben en baby’s kunnen helpen bij pijn, vooral bij doorkomende tanden. Hoe werkt een barnsteenketting precies bij doorkomende tandjes? Wat is barnsteen precies? En hoe werkt barnsteen? Waar moet je op letten bij het kopen van een barnsteen ketting? Hoe kun je namaak barnsteen herkennen? In deze blog leg ik dit graag allemaal voor je uit. 

Inhoud

Hoe werkt een barnsteenketting bij doorkomende tandjes?

Door barnsteen op de huid te dragen, zal je kindje zich goed voelen en beschermd worden tegen negatieve energieën. Deze hebben een ontstekingsremmende werking en zouden zo de wondgenezing tijdens tandjes krijgen bevorderen. De essentiële oliën in het hars zorgen voor een pijnstillend effect. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit ervan. Echter zijn er ontzettend veel succesverhalen, waardoor je het bijna niet kunt ontkennen. Probeer het gewoon uit als je tandjes krijgt. Wij van Lovelle Naturelle hebben bij onze kroost ook ervaring met de effectiviteit van barnsteensieraden. Ook hier kom je later meer over te weten, maar eerst willen we je vertellen wat barnsteen eigenlijk is.

Wat is barnsteen?

Barnsteen is de oudste helende ‘steen’die we kennen. Het is namelijk geen steen, maar een fossiele hars die, in tegenstelling tot stenen, zacht en brandbaar is. Barnsteen is een oud organisch materiaal dat miljoenen jaren geleden in de Baltische Staten uit bomen zijn gedrupt en in de loop van de tijd is uitgehard. De ingrediënten uit het hars zorgden ervoor dat het als een soort vloeibare pleister op bomen werkte wanneer de bast beschadigd raakte. Al in de prehistorie werd barnsteen gebruikt voor kunst en sieraden. Wanneer het voor het eerst als remedie werd gebruikt, is niet helemaal zeker. Maar zelfs Plinius de Oudere (23 – 79 n.Chr.) beweerde dat een barnsteen-amulet beschermt tegen koorts. Gemalen barnsteen wordt al lang intern gebruikt om verschillende ziekten te behandelen, waaronder nier-, galblaas-, lever-, maag- en spijsverteringsproblemen. Vanaf de 19e eeuw werd de essentiële barnsteenolie verkregen uit barnsteen gebruikt om te wrijven bij reuma. In 1986 analyseerde de Nobelprijswinnaar Robert Koch barnsteenzuur en bevestigde de positieve invloed ervan. Amberolie dringt snel in de huid en weefsels, stimuleert de bloedcirculatie en verlicht spierpijn. Barnsteen is tevens een beschermende steen tegen angsten en zorgt daarnaast ook voor meer levensvreugde.

Hoe werkt barnsteen?

Er wordt aangenomen dat het dragen van een barnsteensieraad barnsteenzuur afgeeft, dat zich door de bloedbaan door het lichaam verspreidt en pijn vermindert. Het feit dat barnsteen een pijnstillend effect heeft bij doorkomende tanden, is tot nu toe niet wetenschappelijk bevestigd. Bij de laatste test van Australische onderzoekers in 2019 kon niet worden vastgesteld dat er bij normaal dragen voldoende barnsteenolie in de huid dringt. Aan de andere kant zijn er veel enthousiaste ouders en verloskundigen die ervan overtuigd zijn dat barnsteensieraden wel degelijk een positieve invloed hebben op baby’s. Onze eigen kinderen dragen ook barnsteenkettingen en we kunnen zelf merken dat het hen helpt. Al dan niet bij doorkomende tanden als op het effect dat het onze kinderen vrolijker maakt.

Wij behoren dus ook tot degenen die ervan overtuigd zijn dat het dragen van barnsteen een merkbaar effect heeft. Misschien zijn de meetbare waarden van barnsteenolie wel gewoon voldoende voor de kleintjes. We kunnen ze zeker aanraden als je de tandenpijn op een natuurlijke manier wilt oplossen. Als je een barnsteenketting voor je baby wilt gebruiken of er één wilt weggeven, zijn er een paar belangrijke criteria waar je op moet letten.

Barnsteenketting bij doorkomende tanden

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van barnsteen?

Er zijn blogs en handleidingen die over het algemeen waarschuwen tegen het gebruik van barnsteenkettingen bij baby’s, omdat er een risico op letsel bestaat. Kettingen vormen een gevaar voor wurging en stukjes barnsteen zijn kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt. Maar niet alle barnsteenkettingen zijn hetzelfde. Ik adviseer je bij aanschaf op de volgende punten te letten:

De barnsteenkralen dienen per kraal apart geknoopt zijn, zodat de afzonderlijke delen niet kunnen worden ingeslikt wanneer het sieraad breekt.

– Let op dat het barnsteen echt is en niet namaak, want kunststenen kunnen twijfelachtige ingrediënten bevatten en werken daarnaast niet. Je kan het ten eerste goed zien, want barnsteen staat bekend om zijn insluitsels (mugjes en/ of insecten). Echt barnsteen voelt altijd warm, niet koel. Daar heb je gelijk een belangrijk onderscheid met plastic kralen want die voelen wel koud aan. Wat je ook kunt doen is 1 deel zout op 2 delen heet water nemen, en roer dit goed door tot het zout is opgelost. Laat het geheel afkoelen. Doe dan de barnsteen in het water. Echte barnsteen blijft drijven. Plastic zinkt naar de bodem.

Om het verschil te herkennen kan het product ook verhit worden. Wanneer je het naar verbrand plastic ruikt heb je te maken met een namaak product, wanneer het naar dennengeur ruikt heb je echte in handen.

– De ketting mag niet te lang zijn, zodat hij niet aan voorwerpen kan blijven haken.

– Laat barnsteenkettingen enkel onder toezicht dragen. Wij hebben ze dag en nacht zonder problemen laten dragen (en nog), echter vind ik het toch belangrijk dit even te vermelden.

 

Barnsteensieraden voor baby, kind en moeder!

Ik laat jullie graag een kleine greep uit ons assortiment zien. Al onze barnsteensieraden zijn verkrijgbaar als barnsteenarmband én barnsteenketting in diverse kleuren waaronder cognac, cherry en honey. Een aantal zijn er ook gecombineerd met prachtige edelstenen, zoals rozekwarts, amethist en lapis lazuli!

Dit is wat barnsteen voor jou en je kind kan betekenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Categorieën