Cosilana strikmutsje baby wolzijde

Strikmutsjes; waarom je baby niet zonder kan

De laatste tijd komen er veel vragen over strikmutsjes voorbij.  Wat is een strikmutsje? Hoe strik je een strikmutsje? Hoe zit een strikmutsje eruit? En waarom gebruik je een strikmutsje? In deze blog leg ik dit graag voor jullie uit.

Het warm houden van het kindje

Zodra je kindje geboren is krijg je meteen te horen dat je hem of haar goed op temperatuur moet houden. Pasgeboren baby’s hebben namelijk moeite om hun warmte vast te houden, doordat de warmteregulatie nog niet goed functioneert. Daarom is het eigenlijk onmisbaar om wol of wolzijde bij je kindje aan te trekken. Het heeft namelijk de bijzondere eigenschap de temperatuur goed reguleren.

Waarom helpt een strikmutsje?

Het hoofdje van je baby is erg kwetsbaar. Het is in verhouding tot het lichaam vrij groot en daarnaast heeft het ook een open fontanel. Je baby verliest via het hoofd de meeste warmte. Een wollen of wolzijde strikmuts zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Op deze manier kan het zijn energie volledig inzetten om te groeien en te ontwikkelen.
Ook werkt een wolzijde strikmutsje prikkelregulerend. Dit houdt in dat je baby beter beschermd is tegen prikkels van buitenaf, zoals geluiden. Daarnaast geeft een strikmuts een geborgen gevoel, waardoor de baby veel rustiger wordt.

Hoe ziet een strikmutsje eruit?

Een strikmutsje is een rond mutsje dat heel mooi aansluit om het hoofdje van je kindje. Het heeft lange koorden die je op een speciale manier strikt, zodat hij goed om het hoofdje blijft zitten. Een strikmutsje kan overdags, maar ook ‘s nachts gedragen worden. Ook in de draagdoek is een strikmuts ideaal. Zo blijft het mutsje goed op het hoofdje zitten.

Waarom kies je voor een strikmutsje?

Een strikmutsje is heerlijk bij warmte en kou. Wol isoleert, is waterafstotend en kan veel vocht opnemen. Zijde werkt verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter. Het houdt UV straling tegen en het geeft bescherming tegen prikkels van buitenaf. Een strikmutsje van 70% wol en 30% zijde is daarom de meest fijnste combinatie. Onze strikmutsjes hebben een hoog draagcomfort dankzij de platte naden. Daarnaast werkt het rustgevend voor de geïrriteerde of allergische babyhuid dankzij de balsemende werking van de 100% onbehandelde moerbeizijde.


Hoe strik je een strikmutsje?

Als je een strikmutsje veilig wilt strikken heb je lange koorden nodig. Wij hebben strikmutsjes van Cosilana en Iobio in ons assortiment. 

Een strikmuts strik je op deze manier veilig:
Kruis de koorden van het strikmutsje op de borst, haal de koorden onder de oksels door en strik het op de rug of aan de zijkant van het lijfje vast. Op deze manier kan je baby veilig slapen of bewegen zonder dat het mutsje voor het gezichtje komt.

Nieuwsgierig geworden? Neem gauw een kijkje in ons assortiment!

De voordelen van slapen in wollen kleding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Categorieën