Lovelle Naturelle Duurzame producten baby en kind biologisch wollen kleertjes

De voordelen van slapen in wollen kleding

Het is aangetoond dat wol niet alleen heerlijk zacht en fijn is, maar ook helpt bij het verbeteren van de slaap. Ik kleed mijn kinderen ook altijd in merino voor tijdens de nacht. Ze liggen daarnaast ook op een heerlijk warme en zachte schapenvacht (ik heb geen buikslapers, anders kan het gevaarlijk zijn om baby’s/ kleine kinderen op een schapenvacht te laten slapen). Ze blijven er heerlijk warm door, zonder dat het benauwend werkt. Zelfs ik vind slapen in wollen onderkleding heerlijk. Je kunt het het hele jaar door dragen! Er zijn zoveel voordelen van slapen in wollen en wolzijde kleding. Lees gauw verder.

Het dragen van wol verbetert de slaap
Merinowol is van nature ademend en helpt bij het reguleren van je lichaamstemperatuur, waardoor het je langer in de “thermische comfortzone’ houdt. Dit betekent dat het je koel houdt als je het warm hebt en warm houdt als je dat niet bent. Je valt daardoor niet alleen sneller in slaap, maar slaapt ook dieper, minder gefragmenteerd.
Het is ook van nature antibacterieel, vochtregulerend en hoeft niet vaak gewassen te worden. Daarnaast is het heerlijk zacht op de huid en prikt het niet. Zie mijn blog waarin ik uitleg waarom wollen kleding zo goed voor je is.

Wol helpt je beter te slapen als het warm is
Er heeft een studie plaatsgevonden door onderzoekers van de Universiteit van Sydney. Deze heeft uitgewezen dat volwassenen die wollen nachtkleding droegen in 12 minuten in slaap vielen vergeleken met 22 en 27 minuten voor degenen die polyester en katoen droegen. Daarnaast bleek dat deelnemers die wol droegen in warme omstandigheden langer en effectiever sliepen vergeleken in katoen en synthetische stoffen.

 

Wol helpt je beter te slapen als het koud is
Tijdens dezelfde studie ontdekten ze dat de tijd die nodig was om in slaap te vallen aanzienlijk korter was bij het slapen in merinowol. Daarbij was er een langere totale slaaptijd en slaapefficiëntie in vergelijking met katoenen nachtkleding. De groep viel gemiddeld sneller in slaap (11 minuten) bij het dragen van merinowol terwijl het gemiddeld 15 minuten duurde in katoen. Wol helpt u en uw kindje dus sneller in slaap te vallen. En er zijn nog veel meer voordelen van slapen in wollen kleding!

 

Warme voeten helpen je om de slaap te bevorderen
Het is aangetoond dat het dragen van wollen sokken in bed de tijd die nodig is om in slaap te vallen met wel 15 minuten kan verkorten. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde helpt het dragen van sokken tevens om positieve energie en doorbloeding te bevorderen.

 

Slapende kinderen in wollen kleding
Onderzoekers ontdekten tevens dat de gewichtstoename bij pasgeborenen met ondergewicht 61% hoger was als ze op een wollen onderlaag sliepen in plaats van op een laken van katoen. De International Wool Textile Organization meldde ook dat geelzuchtige pasgeborenen die op wol sliepen rustiger waren. Ook huilden zij minder dan degenen die op katoen sliepen. En in een andere Australische studie werd gemeld dat kleuters die op synthetisch beddengoed sliepen vaker een slaapprobleem hadden dan kinderen die in katoen of wol sliepen.

 

Neem gauw een kijkje in ons assortiment!

Bronnen:

Hoe was je wollen en wolzijde kleding?
Strikmutsjes; waarom je baby niet zonder kan
Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Categorieën